Diabeter opent nieuwe vestiging

Per 1 oktober heeft het kinderdiabetescentrum Diabeter in Rotterdam een tweede vestiging in Deventer. Kinderarts en diabetoloog Henk Veeze, voorzitter van de Raad van Bestuur van Diabeter, legt uit waarom er besloten is een tweede vestiging te openen: ‘We hebben veel patiënten uit die regio, dus er was veel vraag naar. We hebben voor Deventer gekozen vanwege de ligging en bereikbaarheid. Het nieuwe centrum komt op loopafstand van het station.’

Het nieuwe centrum wordt onderdeel van het totaal, legt Veeze uit. ‘We wisselen mensen uit en patiënten kunnen in beide centra terecht. Diabeter is eigenlijk een centrum met een tweede voordeur in Deventer.’ De ouders van de kinderen met diabetes kunnen straks zelf beslissen in welke plaats ze geholpen worden.

Alle artsen gaan in beide plaatsen spreekuren geven. Veeze: ‘In plaats van dat de patiënt in de auto stapt, stapt de dokter in de auto.’ Er komen een aantal nieuwe medewerkers in dienst, waaronder dr. Per Winterdijk, voorheen werkzaam bij Gelre ziekenhuizen. Ook zijn er altijd diabetesverpleegkundigen aanwezig op de beide vestigingen en zijn er afspraken gemaakt met ziekenhuizen in de regio. Veeze: ‘Op die manier is er vanuit de patiënt voldoende kwaliteit en continuïteit.’ Meer informatie over het nieuwe centrum vindt u op www.diabeter.nl.
[DVN]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.