Uniek project voor Diabetes type I patiënten van start

Azivo en Diabetespoli MC Haaglanden initiëren een test met Freestyle Navigator glucosemeting
In samenwerking met Abbott Diabetes Care en Diabetespoli MC Haaglanden is Azivo Zorgverzekeraar een project gestart voor een specifieke groep Diabetes Mellitus type I patiënten. Met behulp van Freestyle Navigator wordt glucose gedurende 24 uur per dag real-time gemeten. De Navigator zou hierdoor bijdragen aan een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven voor deze groep patiënten.

Ernstige hypo´s voorkomen
Door de real-time glucose meting kan ontregeling van de bloedwaarde worden voorkomen. Dit heeft een beter gereguleerde diabetes tot gevolg. Doordat trends in het bloedsuikerverloop te zien zijn, kan de patiënt dalingen en stijgingen van de bloedsuiker beter en sneller onderkennen en hier sneller op anticiperen. Ernstige hypo en hyperglycaemiëen, waarvoor in veel gevallen een ziekenhuisopname noodzakelijk is, kunnen hierdoor worden voorkomen. Ook het risico op ongevallen tijdens autorijden of werk wordt aanzienlijk verkleind. Dit betekent voor de patiënt met type I diabetes een aanzienlijke verbetering van leven.

Betere kwaliteit van leven
Azivo is al enige tijd bezig met preventieprojecten voor patiënten met Diabetes type II. John van der Stel, accountmanager farmacie: ´De problemen rondom type II diabetes zijn door diverse instanties landelijk in kaart gebracht. Het is inmiddels bekend hoe dit type diabetes voorkomen kan worden en hoe klachten kunnen worden ingeperkt. Natuurlijk zijn we blij dat we deze groep patiënten inmiddels goed kunnen ondersteunen en adviseren, maar het zat ons niet lekker dat de groep type I patiënten buiten de boot vielen. We zijn daarom blij met de samenwerking van de diabetespoli MC Haaglanden en de firma Abbott. Enkele proefmomenten in het MCH hebben inmiddels de meerwaarde van de Navigator laten zien. Als deze proef goed blijkt te werken, kunnen we straks aan alle diabetespatiënten een betere kwaliteit van leven geven. En dat is waar Azivo altijd naar streeft.´

Voor de proef zijn door dr. Geelhoed, internist, en diabetesverpleegkundige mevrouw Krijgsman een aantal Azivo-verzekerden geselecteerd. Deze verzekerden gebruiken de speciale sensor een half jaar tot een jaar. In samenwerking met de firma Abbott, leverancier van Freestyle Navigator, zal het psychologisch welbevinden van de patiënten worden gemeten.
[Azivo]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.