Amputaties door diabetes

In Groot-Brittannië wordt elke week bij circa honderd mensen een ledemaat geamputeerd als gevolg van diabetes. Mensen met diabetes lopen een 15 maal zo grote kans op een amputatie dan mensen zonder diabetes. Dit blijkt uit schokkende cijfers van de Britse diabetes organisatie Diabetes UK, aldus Bijzijn.

Vooral voetamputaties komen veel voor. Volgens cijfers eindigt een op elke tien diabetische voeten in een amputatie. Verder laat onderzoek ook zien dat zeven op de tien mensen die een amputatie hebben gehad binnen vijf jaar overlijden.

Mensen met diabetes verdienen volgens de diabetesorganisatie optimale begeleiding en zorg om de risico’s op een amputatie te minimaliseren. In Groot-Brittannië zijn er 2,3 miljoen mensen met diabetes. In Nederland zijn dat er 800.000 van wie 250.000 mensen het niet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.