Handige pillendoos voor suikerpatienten

Deze maand krijgen 300 suikerpatiënten als test een nieuwe pillendoos, de Simpill. De Simpill geeft de patiënt een waarschuwing per sms als hij zijn medicijnen vergeet. Bovendien verzamelt de slimme pillendoos alle gegevens over het slikgedrag van de patiënt, aldus Gezondheidsnet.

Door het verzamelen van de gegevens krijgen apothekers, artsen en verpleegkundigen beter inzicht in de therapietrouw van hun patiënten. Patiënten kunnen dan ook gericht hulp krijgen bij het verbeteren van hun medicijngebruik.

De therapietrouw van patiënten ligt gemiddeld tussen de 40 en 70 procent, zo is bekend uit eerder onderzoek van het Nivel. Ondanks talrijke pogingen de therapietrouw van patiënten te verbeteren, is dit de afgelopen decennia niet gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.