Grip op bloedsuikerspiegel van intensive care patiënten

Volgens onderzoeker Matthijs Vogelzang van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kan de controle van de bloedsuikerspiegel van intensive care patiënten het beste door een computer worden gecontroleerd. Verpleegkundigen zijn daardoor minder tijd kwijt aan glucosemetingen. Vogelzang heeft samen met collega’s hiervoor het computerprogramma GRIP (Glucose Regulatie voor Intensive-care Patiënten) ontwikkeld. Het programma houdt de bloedsuikerspiegel in de gaten en geeft advies over de instelling van de insulinepomp. Vogelzang heeft zijn programma op 2500 patiënten getest en volgens waren de resultaten zeer accuraat. Vogelzang gaat op zijn onderzoek promoveren.
[Ziekenhuiskrant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.