Betere controle over bloedsuikerspiegel door combinatiepil

Diabetespatienten die meerdere middelen gebruiken om controle te houden over hun bloedsuikerspiegel kunnen beter een combinatiepil gebruiken. De nieuwe combinatiepil Eucreas® biedt patiënten die onvoldoende gereguleerd zijn vier keer meer kans om hun bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen dan patiënten die alleen metformine
krijgen. Metformine is de meest voorgeschreven bij orale behandeling voor type-2-diabetes. Daarnaast vergroten combinatiepillen tevens de therapietrouw en dat leidt vaak tot betere controle van de bloedsuikerspiegel.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de patiënten die momenteel medicijnen voor hun type-2-diabetes gebruikt, nog steeds niet de door hun nagestreefde bloedsuikerwaarden bereikt. Omdat diabetes een progressieve ziekte is en de bloedsuikerspiegel in de tijd steeds moeilijker onder controle is te krijgen, wordt na verloop van tijd een behandeling met meerdere medicijnen doorgaans noodzakelijk.

In klinisch onderzoek leverde de toevoeging van vildagliptine aan metformine een goed gereguleerde bloedsuikerspiegel op. Deze toevoeging zorgde niet voor een gewichtstoename, wat een veel voorkomende bijwerking van diabetesmedicijnen is. Ook waren het aantal gevallen van hypoglykemie (gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel) bij de combinatie van vildagliptine en metformine vergelijkbaar met een groep die metformine en een placebo kregen. Tevens werd de combinatie van vildagliptine en metformine goed verdragen.

De combinatiepil van vildagliptine en metformine is alleen voor patiënten met type-2-diabetes die onvoldoende gereguleerd zijn met uitsluitend metformine, of die met vildagliptine en metformine reeds als afzonderlijke pillen slikken.

Meer (medische) informatie staat in het persbericht op de website van Novartis

Eén antwoord op “Betere controle over bloedsuikerspiegel door combinatiepil”

  1. Vraagje?
    Wat zitten er precies voor stoffen in?
    Zijn het natuurlijke stoffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.