Soja heeft positief effect op suikerziekte

Vrouwen die dagelijks één portie sojamelk nemen, hebben bijna 40% minder kans op diabetes. Dit blijkt uit een grootschalig Chinees onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition. aldus Medicalfacts.nl.

In het onderzoek werden circa 64.000 vrouwen tussen 40 en 70 jaar gedurende 4,5 jaar gevolgd. In die periode kregen 1.608 deelnemers diabetes type 2. Bij vergelijking van de voedingsgewoonten tussen deelnemers die wel en geen diabetes kregen, deden de onderzoekers interessante ontdekkingen. Hoe meer sojabonen en peulvruchten de vrouwen consumeerden, hoe kleiner de kans op diabetes. Ook ging de consumptie van 1 portie (200 ml) sojamelk gepaard met een 39% lager risico op diabetes.De onderzoekers zijn in de overtuiging dat isoflavonen, natuurlijke plantenbestanddelen in soja, aan de basis liggen van het gunstige effect bij diabetes. Uit andere studies zijn er immers aanwijzingen dat isoflavonen een positief effect hebben op de werking van insuline in het lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.