Januvia wint Galenus geneesmiddelenprijs

Januvia, een medicijn tegen ouderdomsdiabetes, heeft vandaag de Galenus Geneesmiddelenprijs gewonnen. Minister Ab Klink van Volksgezondheid overhandigde de prijs in Oegstgeest aan fabrikant MSD, aldus Trouw.

De prijzen worden jaarlijks door PatientCare, een nascholingsvakblad voor artsen, toegekend aan het meest innovatieve en betekenisvolle geneesmiddel van het jaar.

Januvia (werkzame stof: sitagliptine) is een glucoseverlagend middel dat werkt bij mensen die te kampen hebben met diabetes type 2, ofwel ouderdomssuikerziekte. ,,Januvia lijkt zowel veilig als innovatief te zijn en is daarom belangwekkend te noemen”, zo stelde de jury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.