Glucosemetingen sneller en betrouwbaarder door Point of Care Testing

Net als bij veel medische handelingen is de nauwkeurigheid van glucosemetingen van groot belang. En moet er niet te veel tijd zitten tussen bloed afnemen en eventueel medisch handelen. Bij VUmc bleek op dat vlak het nodige verbeterd te kunnen worden. Klinisch chemicus i.o. Annemieke Heijboer en analist John Otten vertellen over Point of Care Testing, dat nu bij VUmc wordt ingevoerd.

Tot nu toe lopen analisten door het hele ziekenhuis hun rondes. Het bloed dat zij bij de patiënten afnemen, gaat naar het laboratorium waar de metingen werden verricht. De periode tussen bloedprikken en de uitslag is soms wel anderhalf uur. Dat is een situatie waar niemand tevreden over is, vertelt Otten. “Want in het geval van teveel of te weinig glucose is onmiddellijk handelen gewenst.”

Lees verder op de website van het VU Medisch Centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.