Diabetesmiddel met minder bijwerkingen

Voor diabetespatiënten met type 2 diabetes is er sinds kort en nieuw middel, DDP4 remmers, waarmee er geen gewichtstoename of het risico op hypoglycemie is. DPP4 remmers worden nu volop afgeleverd in apotheken wereldwijd. Het diabetesmiddel is na lang onderzoek ontwikkeld door de universiteiten van Halle-Magdeburg (Duitsland) en Antwerpen, aldus DeMorgen.be.

Traditionele diabetesmiddelen zorgen direct voor meer actieve insuline en leiden vaak tot gewichtstoename en soms tot hypoglycemie. De DDP4 remmers werken alleen als de suikerspiegel te hoog is. Van zodra de suikerspiegel weer op normaal niveau is, stopt de werking van het medicijn. Daarnaast lijkt het erop dat DPP4-remmers geen gewichtstoename veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.