Weinig kennis over suikerziekte

Meer dan de helft van de eerstelijns bloedverwanten van familie met diabetes type 2 weet niet dat zij zelf een groter risico loopt op deze aandoening (65%). Dit blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds onder 807 respondenten. Tevens weet 78% van de respondenten niet dat diabetes type 2 vaak kan worden voorkomen door gezonder te eten en meer te bewegen.

In Nederland weten we dus weinig over diabetes. Dit terwijl bijna iedereen in zijn directe omgeving wel iemand kent met diabetes. Nederland telt op dit moment 850.000 mensen met diabetes. Jaarlijks groeit dit aantal met 70.000.

Het blijkt dat er een groot aantal misverstanden bestaat over diabetes. In de nieuwe campagne wordt aan de hand van stellingen een aantal bestaande fabels en misverstanden opgehelderd, bijvoorbeeld of je diabetes kunt krijgen van je vader of moeder.

Top 4 misverstanden:

1. Als je diabetes hebt mag je geen suiker – niet waar
2. Je kunt je kans op diabetes type 2 halveren – waar
3. Je kunt diabetes type 2 krijgen van je vader of moeder – waar
4. Genezing van type van type 1 diabetes komt steeds dichterbij – waar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.