Diabetespatiënten gebaat bij Tai Chi

Tai Chi kan bij diabetespatiënten goed uitpakken en diabetesklachten verminderen omdat Tai Chi een gematigd bewegingsprogramma is. Een gematigd bewegingsprogramma verlaagd de bloedsuikerspiegel, dit in tegenstelling tot intensief sporten. Dit blijkt uit twee onafhankelijke onderzoeken onderzoeken uit Australië en Taiwan, aldus GezondheidsNet.

Diabetespatiënten die 12 weken TaiChi-lessen volgden hadden een lagere bloedsuikerspiegel. De onderzoekers raden diabetespatiënten aan om gematigd te sporten. Dat kan met Tai Chi, maar ook met huishoudelijk werk of de hond uitlaten. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat Tai Chi de ademhaling en hartfuncties verbetert. Ook vermindert het stress en verbetert het de lenigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.