Manifest voor elektronisch diabetesdossier

Minister Klink van Volksgezondheid heeft vandaag, op Nationale Diabetesdag, zijn handtekening gezet onder een manifest waarmee partijen zich verbinden aan de oprichting van dit elektronisch diabetesdossier. Met het elektronisch diabetesdossier kunnen zorgverleners onderling en met patiënten informatie uitwisselen.

Klink beschouwt diabetes als een urgent probleem voor onze maatschappij. In Nederland hebben 600.000 mensen diabetes. Elk jaar komen er 70.000 patiënten bij. Zonder ingrijpen telt ons land in 2025 anderhalf miljoen diabetespatiënten. Zij zullen een groot beslag leggen op de vraag naar zorg en daarbij zal een deel van hen niet kunnen deelnemen aan het arbeidsproces.

Het e-diabetesdossier moet op termijn onderdeel worden van het elektronisch patiëntendossier. Het manifest is, behalve door VWS, ondertekend door de Nederlandse Diabetes Federatie, het NICTIZ, patiëntenkoepel NPCF, Zorgverzekeraars Nederland, IZIT en PreventZorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.