DVD over insulinepomp voor kinderen met diabetes

In samenwerking met het Diabetes Fonds heeft de DVN een film gemaakt over het gebruik van insulinepompen bij kinderen. Met deze film willen Fonds en vereniging kinderen laten zien hoe eenvoudig een pomp werkt. Een pompgebruiker, Noak Teunisse, is tien jaar oud en vertelt over zijn diabetes en het gebruik van de pomp. Daarnaast vertelt het diabetesteam van het OLVG-ziekenhuis te Amsterdam meer over de overstap naar een pomp.

De film is gemaakt omdat veel behoefte is aan informatie voor kinderen en diabetes. Een film werkt beter dan een korte voorlichting door de zorgverlener, bovendien kan een film meermalen worden bekeken. De DVN en het Fonds willen met de film goede, op hun leeftijd toegesneden, informatie is over dit onderwerp aan kinderen aanbieden. En aan hun ouders.

Kijk voor meer informatie over de DVD en hoe je deze kan bestellen op de website van Diabetes Vereniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.