Documentaire over diabetes type 1 op 14 april

Op maandag 14 april wordt op Nederland 2 van 16:05 – 16:30 uur een documentaire (Wetenschap Beterschap) over diabetes type 1 uitgezonden.

In de Teleac-documentaire is de 8-jarige Onno Lijmbach te zien die meedoet aan een test van een insulinepomp met automatische glucosemeter. Wat betekent deze nieuwe pomp voor hem en het hele gezin? Ook vertelt een vrouw over haar alvleeskliertransplantatie en over de complicaties die zij aan diabetes heeft overgehouden. We zien hoe wetenschappers eilandjes van Langerhans uit een donoralvleesklier halen, ter voorbereiding op een latere transplantatie van insulineproducerende cellen. Het Diabetes Fonds heeft meegewerkt aan de productie van dit programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.