Toekomst: diabetesblaastest

In de toekomst wordt het misschien mogelijk om diabetes vast te stellen via een blaastest. Philips heeft een patent ingediend voor een apparaat dat door middel van een blaastest kan zien of ieman diabetes heeft.

Het “diabetesblaastest”-apparaat meet het gehalte koolmonoxide in de lucht die de persoon uitademt en extrapoleert hieruit het glucosegehalte in het bloed. Een teveel aan glucose stimuleert een enzym in het menselijk lichaam die ervoor zorgt dat er meer koolmonoxide geproduceerd wordt.

Of er daadwerkelijk in de toekomst een diabetesblaastest-apparaat in productie gaat, is nog niet bekend.

Eén antwoord op “Toekomst: diabetesblaastest”

  1. Met een enkel prikje in de vinger ben je klaar.Waarom nu zo”n blaastest.Beetje overdreven.en misschien niet betrouwbaar moet je tocht weer prikken.Waarschijnlijk moet je voor in de blaasmachine ook weer een stripje doen .De jongens zijn niet hellemaal gek als er wat te verdienen valt.Wacht met grote vraag ??? af.en als je tussen 4 en 6 zit geef hij dit ook aan?en te laag???? We zien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.