Onderzoek naar preventie suikerziekte

Afgelopen week is het Diabetes Onderzoek Centrum van het VU medisch centrum Amsterdam met een grootschalig wetenschappelijk onderzoek gestart naar een methode om hart- en vaatziekten en suikerziekte te voorkomen. In dit ‘Leefstijl Onderzoek West-Friesland’ wordt onderzocht hoe risicogroepen ongezonde gewoontes over boord kunnen zetten en werkelijk gezonder gaan leven. Univé Zorgverzekeringen maakt het onderzoek mede mogelijk.

In Nederland neemt het aantal mensen met hart- en vaatziekten en suikerziekte jaarlijks toe. Dit komt veelal omdat mensen te weinig bewegen, ongezond eten en roken. Door de leefstijl te verbeteren, wordt de kans op het krijgen van deze ziekten aanzienlijk kleiner. Omdat het erg lastig is gebleken om de leefstijl aan te passen, start het Diabetes Onderzoek Centrum samen met het VU medisch centrum Amsterdam een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van een methode om mensen hierbij te ondersteunen. De verwachting is dat het onderzoek een werkwijze oplevert die op landelijk niveau kan bijdragen aan het voorkomen van deze chronische ziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.