Kids Chain For Diabetes

Kids Chain For DiabetesKids Chain for Diabetes, een onderdeel van de Care Cure Science Foundation, is een uniek initiatief in het Jaar van de Kinderdiabetes volgend op een VN resolutie.

Kids Chain stimuleert kinderen met diabetes zelf aan de slag te gaan; zelfwaarde te vergroten door zelf spelers op het gebied van gezonde voeding, sport, gezondheidszorg en diabetes bij hun acties te betrekken; met als doel onderzoek, kennis en beleid op het gebied van kinderdiabetes te bevorderen. Minister Rouvoet gaf reeds de aftrap.

De Kids van Kids Chain for Diabetes renden reeds de Athens Classic Marathon in Griekenland en zullen het gehele jaar 2008 deelnemen aan diverse hardloopevenementen (zie evenementen). Zij laten zien dat diabetes een uitdaging in plaats van een belemmering kan zijn. Het bleek voor de Kids direkt motiverend om op een positieve wijze in de belangstelling staan, op het Jeugdjournaal hun verhaal te vertellen, internationaal ondersteund te worden (ISPAD, IDF, Internationale kinderen) en een prestatie van topniveau te leveren.

Meer informatie op de website van Kids Chain For Diabetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.