Lager bloedsuikergehalte door Indiase kruid

Het Indiase kruid Coccinia indica kan het bloedsuikergehalte verlagen. Dat blijkt uit een Indiase studie gepubliceerd in ‘Diabetes Care’. Met de studie groeit het bewijs dat het kruid voordelen biedt voor diabetici, aldus VMT.

Een extract van Coccinia indica werd getest op mensen met een lichte vorm van diabetes type-2. De proefpersonen gebruikten geen medicijnen, maar beheersten hun diabetes via het dieet. Een dagelijkse dosis van 1 gram van het extract zorgde voor een verlaging van het bloedsuikergehalte met 18%.

Het aantal mensen met diabetes groeit. Op dit moment heeft ongeveer 4% van de Europese bevolking last van de ziekte. In de VS is dat zelfs 7%. Volgens cijfers van de Amerikaanse Diabetes Associatie bedroegen de kosten voor diabetesmedicijnen in VS in 2002 €58 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.