Inhalatie-insuline Exubera van de markt gehaald

De inhalatie-insuline Exubera is per 19 oktober 2007 wereldwijd van de markt gehaald, niet vanwege veiligheidsredenen, maar omdat er beperkte acceptatie door patiënten en artsen van deze nieuwe vorm van insuline is.

Patiënten die Exubera gebruiken kunnen de inhalatie-insule nog drie maanden verkrijgen en moeten daarna door hun arts op andere therapie worden overgezet. Binnenkort is extra informatie verkrijgbaar op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Eén antwoord op “Inhalatie-insuline Exubera van de markt gehaald”

  1. Oproep voor alle gebruikers van Exubera.Neem aub zsm contact op met mij: e-mail jcdekkers@home.nl.
    Ik ben een van de 12 gebruikers van Exubera in Nederland en dat het van de markt wordt gehaald brengt mijn gezondheid ernstig in gevaar aangezien er voor mij geen enkel alternatief is(ik kan door een bepaalde aandoening niet in de huid injecteren.)Misschien kunnen we samen iets bereiken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.