Diabetesforum.be brengt diabetici in België dichter bij elkaar

DiabetesforumWaar in Nederland reeds verschillende diabetes forums online zijn bleven in België dergelijke initiatieven tot op heden achterwege. Misschien zit diabetes in België meer in de taboesfeer of is de behoefte aan een op België toegespitst diabetes forum nog niet eerder onderkend maar zeker is al dat het forum een welkome aanvulling is op de bestaande informatievoorziening en hulpverlening rondom diabetes.

Op de website www.diabetesforum.be kunnen Vlamingen met lotgenoten openlijk spreken over diabetes en de gevolgen en consequenties daarvan in hun persoonlijk leven. De website beoogt niet alleen een informatiebron te zijn voor mensen met diabetes maar ook een plek waar men steun kan krijgen in moeilijke momenten en bij problemen met de acceptatie van de aandoening. Volgens initiatiefnemer Merien van der Velden is het ook belangrijk dat diabetes eindelijk eens uit de taboesfeer wordt gehaald “Van gebruikers krijg ik reacties waaruit blijkt dat diabetes anders dan in Nederland nog steeds een taboe onderwerp is. Om die reden komen lotgenoten vaak moeilijk met elkaar in contact. Veel Vlamingen zijn op dit moment actief op Nederlandse forums maar men is zeer verheugd met de opening van een Belgische equivalent. Juist het feit dat de acceptatie in de samenleving achterblijft en het feit dat het onderwerp nog relatief moeilijk bespreekbaar is maakt het naar mijn mening prettig voor de Vlaming om met landgenoten te kunnen spreken. En dit terwijl ruim 400.000 Belgen leiden aan diabetes. Ongeveer 1 op de 20! Bij het maken van het forum heb ik zoveel mogelijk getracht een frisse en `sexy’ layout te gebruiken. Het forum voorzien van de laatste technische snufjes zodat gebruikers foto’s en zelfs YouTube filmpjes kunnen toevoegen. Diabetes moet in België zo echt een gezicht krijgen. Ook proberen we het forum voor iedereen laagdrempelig te houden. Wat minder geoefende internetters krijgen onbeperkt hulp bij het registreren, inloggen en gebruik van het forum als ze er zelf niet uit komen en verder is het hele forum is voor iedereen gratis.”

Heb je zelf diabetes en wil je mee discussiëren op het forum? Ga naar www.diabetesforum.be en klik bovenin op de link registreer. De rest volgt zich vanzelf en na registratie ontvang je een introductiemail waarin een en ander wordt uitgelegd. Daarnaast kun je via het contactformulier hulp krijgen.
[Persbericht Diabetesforum.be]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.