Nieuwe diabetesbehandelmethode: hagedissenspuug

Gila monsterEen nieuwe diabetesbehandelmethode: hagedissenspuug tegen diabetes
In de toekomst zou het kunnen want in het speeksel van het bruin-geelgekleurde ‘Gila Monster’ zit namelijk een hormoon waarmee een medicijn ontwikkeld is dat de bloedsuikerspiegel verlaagt en gewichtsverlies bevordert.

Een studie moet nog uitwijzen of het hagedissenspeeksel ook op lange termijn de gezondheid van diabetici positief beïnvloed. Als dat zo is, zouden honderdduizenden Nederlanders met type-2 diabetes, veroorzaakt door ouderdom of overgewicht, beter behandeld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.