Gratis bloedsuikerwaarde meten bij apotheek

In 2006 was de gratis diabetestest van diverse apotheken een groot succes. Daarom organiseert de KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) er ook dit jaar weer een. Van 14 november tot en met 7 december kun je gratis voor een bloedsuikertest bij de apotheek terecht.

Niet iedereen mag zomaar binnenlopen voor een bloedsuikertest, men moet wel eerst een test doen op internet. Als blijkt dat je een verhoogd risico hebt op diabetes, kan je de bloedsuikerwaarde middels een vingerprik bij de apotheek laten meten en binnen enkele seconden is de uitslag bekend.

De apothekers prikken dagelijks tussen negen uur en half zes. Per persoon worden drie minuten uitgetrokken voor de totale test, inclusief uitleg. Afhankelijk van de bloedsuikerwaarde wordt de patiënt goed geïnformeerd over de risico’s.

Meer informatie op de website van de KNMP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.