Diabetesmiddel Avandia weer gevaarlijk bevonden

AvandiaEr wordt weer gewaarschuwd voor de gevolgen van het gebruik van diabetesmedicijn Avandia. Gebruikers van Avandia hebben mogelijk kans op een hartinfarct of andere, ernstige cardiologische afwijkingen. Deze conclusie trekken Amerikaanse onderzoekers van Wake Forest Universiteit in de Amerikaanse stad Winston-Salem vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA. In Nederland zijn er ruim 40.000 diabetespatienten die Avandia gebruiken.

De Amerikaanse onderzoekers stellen op basis van een grondige analyse van vier eerder uitgevoerde studies onder 14.000 diabetespatiënten dat het middel Avandia (rosiglitazone) de kans op ernstige hartproblemen, zoals een infarct, bijna verdubbelt. Diabetespatiënten slikken het middel om hun bloedsuikerspiegel te verlagen. Met Avandia kunnen artsen het moment dat patiënten insuline moeten inspuiten vaak een tijdje uitstellen. De onderzoekers adviseren artsen het gebruik van het medicijn in te dammen. Ook roepen zij gezondheidsautoriteiten op te onderzoeken of het middel moet worden verboden.

Belangrijk informatie voor Avandia-gebruikers
Het Diabetes Fonds heeft aangegeven dat Avandia-gebruikers in elk geval niet zomaar moeten stoppen met Avandia, dat is onverstandig en gevaarlijk. Verontruste patiënten kunnen het beste contact opnemen met hun huisarts.

Avandia nieuws
Hoger risico op hartaanval door diabetesmedicijn
Avandia en Actos verdubbelen risico op hartziekten

Eén antwoord op “Diabetesmiddel Avandia weer gevaarlijk bevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.