Sportkamp voor kinderen met diabetes

De Bas van de Goor Foundation organiseert voor Zorgverzekeraar VGZ een gratis sportkamp voor kinderen met Diabetes Mellitus type 1. Het kamp vindt plaats van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus op het KNVB Sportcentrum in Zeist. Doel van de pilot is om kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar met diabetes te laten ervaren dat de ziekte weliswaar onhandig is, maar geen beperking hoeft te zijn om te bewegen en te sporten. Als voormalig profvolleyballer met diabetes weet Bas van de Goor dat als geen ander. Het is de eerste keer dat een zorgverzekeraar zo’n initiatief neemt.

De 24 kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar gaan een week lang aan de slag met allerlei activiteiten: van roeien tot mountainbiken en van volleybal tot GPS-tocht. Daarnaast zijn er ontmoetingen met bekende sporters en sporters die zelf ook diabetes hebben. De medische leiding is in handen van kinderarts Roel Odink van het Catharina ziekenhuis uit Eindhoven en zijn team van diabetesverpleegkundigen. Zorgverzekeraar VGZ financiert het kamp als een pilot. Daarmee wil ze onderzoeken hoe betekenisvol een begeleid bewegingsprogramma is voor kinderen met deze aandoening. Als kinderen vroegtijdig ervaren dat diabetes geen beperking hoeft te zijn voor een normale fysieke en mentale ontwikkeling, zorg je ervoor dat ze in staat zijn om hun eigen gezondheid en functioneren blijvend te bewaken. Het initiatief past ook bij het voor VGZ belangrijke kernthema van zorgpreventie.
[Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT)]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.