Insuline uit planten herstelt diabetes bij muizen

Onderzoekers van de Universiteit van Centraal Florida hebben gemodificeerde tabaksplanten met een insulinegen vermalen tot poeder en daarna aan muizen met diabetes gevoerd. Na een aantal maanden was het suikergehalte in bloed en urine gedaald naar een normaal niveau, daarnaast produceerden de eigen cellen nu ook insuline. Volgens de onderzoekers zou blijken dat de capsules in de toekomst diabetes zouden kunnen vermijden, aldus AgriHolland.

In de toekomst is het dus misschien mogelijk dat capsules met een aangepast vorm van insuline, afkomstig uit de genetisch gemodificeerde planten, de menselijke productie van insuline kunnen herstellen. De onderzoekers willen nu aanvullend onderzoek doen waarbij ze gebruik maken van slaplanten. Deze planten zijn goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.