Wandelschoen voor diabetespatienten

Wandelschoen diabeticiSportschoenproducent ASICS heeft een sportschoen speciaal voor diabetici ontworpen.De Gel-Cardio wandelschoen is aan de binnenkant vrijwel naadloos en de naden die er zijn, zijn plat afgewerkt. De schoen is gemaakt van een materiaal dat sterk vochtopnemende en –afvoerende eigenschappen heeft. Doordat de voet vrijwel droog blijft, zou er geen wrijving kunnen ontstaan waardoor blaren worden veroorzaakt. Er zit geen losse ‘tong’ in de schoen, zodat er niets kan gaan glijden of knellen. Ook is de hiel gemaakt van een materiaal dat voorkomt dat de hiel kan schuren of glippen.

Door een slechte doorbloeding kan het dragen van slecht schoeisel bij diabetici snel leiden tot problemen als diabetische voetzweren en uiteindelijk zelfs amputaties. Kleine wondjes aan de voeten of blaren kunnen grote consequenties hebben. Tegelijkertijd is beweging goed voor diabetici.

De speciale wandelschoen is vanaf de derde week van augustus verkrijgbaar bij tachtig orthopedische speciaalzaken in de Benelux. Het team van de Diabetesvereniging Nederland probeert de schoen nu al uit tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

2 antwoorden op “Wandelschoen voor diabetespatienten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.