Magnesium verkleint risico op diabetes

Door meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium te eten kan het risico op diabetes type-2 verkleint worden. Dat is de conclusie van Zweedse onderzoekers verbonden aan het Karolinska Instituut in Stockholm op basis van een analyse van resultaten uit een zevental studies. Met name bladgroenten, vlees, melk en noten zijn relatief rijk aan magnesium.

De onderzoekers zeggen dat globaal kan worden gesteld dat voor elke toename van het magnesium gebruik met 100 milligram per dag, het risico op ontwikkeling van diabetes type-2 met 15% afneemt. De dagelijks aanbevolen hoeveel magnesium ligt voor volwassen vrouwen op 320 milligram per dag en voor mannen op 420 milligram. Uit studies is echter gebleken dat veel mensen dat niet halen.

De onderzoekers verklaren het verband uit een effect dat magnesium lijkt te hebben op de gevoeligheid voor insuline.
[FoodHolland]

Eén gedachte over “Magnesium verkleint risico op diabetes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.