Diabetesvoorlichting tijdens Hindoestaans festival

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea richt dit weekend tijdens het Hindoestaanse Milanfestival in Den Haag een ‘gezondheidsplein’ in om Hindoestanen te waarschuwen voor de gevaren van diabetes (suikerziekte). Hindoestanen zijn extra gevoelig voor deze ziekte, aldus het AD.

Het Milanfestival is het grootste Hindoestaanse openluchtfestival van Europa. Het vindt plaats in het Haagse Zuiderpark en trekt gemiddeld 80.000 bezoekers.
Van de Hindoestanen in Nederland krijgt ongeveer 40 tot 50 procent na het 45e levensjaar suikerziekte. Dit komt door een relatief ongezonde leefwijze, maar ook genetische factoren spelen een rol. Turken en Marokkanen lopen ook een verhoogd risico op diabetes, maar niet zo groot als de Hindoestanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.