Preventie van diabetes moet op agenda

Een goed preventiebeleid voor het voorkomen van diabetes moet in Nederland snel opgezet worden. Dat is een van de uitkomsten van een symposium over diabetespreventie in Den Haag. Het symposium werd georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie en medicijnfabrikant Novo Nordisk en was bestemd voor onder meer ministeries, zorgverzekeraars, artsen en verplegers.

Volgens de diverse organisaties is de verkokering tussen bijvoorbeeld ministeries een groot probleem om een eenduidig preventiebeleid op te zetten. Niet alleen het ministerie van Volksgezondheid is erbij betrokken, maar bijvoorbeeld ook Onderwijs, omdat die kinderen op school kan leren wat gezond leven is. Het ministerie van VROM zou kunnen bevorderen dat gebouwen bijvoorbeeld zonder liften worden gebouwd zodat mensen automatisch meer moeten bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.