Meer aandacht voor kinderdiabetes

Het aantal kinderen met diabetes zal de komende jaren extreem toenemen. Over tien jaar hebben duizenden Nederlandse kinderen de ziekte, aldus professor dr. Bruining van het Maxima Medisch Centrum in het Eindhovense Dagblad.

Professor dr. Bruining, bijzonder hoogleraar Kinderdiabetes en wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van kinderdiabetes, vindt dat er te weinig aandacht voor de ernst van de ziekte is. Volgens hem moeten kinderartsen veel meer samenwerken met internisten en cardiologen over mogelijke interventies, want als de ziekte vroeg wordt geconstateerd is diabetes type 2 nog te genezen.

Diabetes type 2 houdt sterk verband met extreem overgewicht en onvoldoende lichamelijke inspanning. In Nederland hebben op dit moment zo’n vier- à vijfhonderd kinderen deze vorm van diabetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.