Lichaamsbeweging kan diabetes voorkomen

Met lichaamsbeweging kan diabetes worden voorkomen. Een half uur bewegen per dag is hierbij voldoende.Amerikaanse onderzoekers hebben nu aangetoond dat deze gunstige invloed van bewegen zowel geldt voor dunne mensen als voor dikke mensen.Zij volgden een groep van ruim 1700 mensen tussen 15 en 59 jaar. Aan de hand van een vragenlijst werd de mate van lichaamsbeweging geregistreerd.Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat vrouwen die minstens 30 minuten per dag bewogen minder vaak diabetes kregen ongeacht het lichaamsgewicht. Bij mannen werd een minder duidelijke invloed gevonden hetgeen mogelijk kon worden verklaard doordat niet was gevraagd hoeveel men op het werk bewoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.