Informatiebox voor diabetici; DIABOX

DIABOXMensen met diabetes kunnen vanaf vandaag DIABOX aanvragen. Op deze manier krijgen zij alle informatie over diabetes gratis thuisbezorgd. DIABOX is een unieke bewaardoos en bevat zorgvuldig verzamelde informatie op het gebied van diabetes. Deze informatie is onder meer aangeleverd door het Diabetes Fonds, de Diabetesvereniging Nederland (DVN), de Nederlandse Hartstichting, het Voedingscentrum, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Stichting Bloedlink. Daarnaast bevat DIABOX productinformatie van betrouwbare aanbieders zodat de lezer een overzicht krijgt van welke producten en diensten er op diabetesgebied zijn.

Uniek samenwerkingsverband
Alle bij diabetes betrokken maatschappelijke organisaties werken samen mee aan DIABOX. De inhoud van DIABOX is samengesteld in samenwerking met het Diabetes Fonds en de Diabetesvereniging Nederland (DVN). Binnen deze samenwerking is bepaald welke organisaties en welke productinformatie interessant voor DIABOX zijn.

Diabetes is een groot probleem
Op dit moment zijn er circa 600.000 mensen van wie bekend is dat zij diabetes hebben. Daarnaast zijn er nog eens circa 250.000 personen bij wie de diagnose diabetes nog niet gesteld is. In totaal zijn er dus in Nederland naar schatting zo’n 850.000 mensen met diabetes. Jaarlijks komen er in Nederland circa 70.000 mensen met diabetes bij.

Door groei en vergrijzing van de bevolking alleen al neemt het aantal personen met diabetes in ons land in de komende twintig jaar met 35% toe. Als de stijgende trend in overgewicht zich in de toekomst voortzet, zal dat nog veel meer zijn. De verwachting is dat er in 2015 één miljoen mensen met diabetes zullen zijn.

Belang van een goede informatievoorziening
Diabetes heeft een grote invloed op het dagelijkse leven van de patiënt. Mensen met diabetes kunnen echter een belangrijke rol spelen binnen de behandeling van diabetes. Goede informatievoorziening op dit punt over ontwikkelingen op het gebied van diabetes, het voorkomen van eventuele complicaties en de belangrijke rol die zelfcontrole speelt, is dus van zeer groot belang.

DIABOX biedt de aanvrager een eenvoudige manier om gratis interessante folders, met inhoudelijke informatie over diabetes en productinformatie over verschillende producten en diensten, thuis te ontvangen. Thuis heeft de aanvrager alle tijd en rust om deze folders door te lezen. Doordat het informatiemateriaal verpakt is in een handige bewaardoos, kan de aanvrager de materialen overzichtelijk bewaren. DIABOX zorgt ervoor dat de informatie altijd up to date is.

Gratis thuisbezorgd
DIABOX is gratis voor de aanvrager en wordt per post thuisbezorgd. DIABOX kan worden aangevraagd via aanvraagkaarten die via huisartspraktijken en ziekenhuizen verspreid worden en via de website van DIABOX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.