Informatiedoos voor diabetespatienten in Belgie

Diabetici hebben er alle belang bij dat ze overzichtelijke informatie hebben over hun ziekte, zodat ze hun bloedsuikerspiegel zelf kunnen sturen, maar die informatie wordt vaak versnipperd aangeboden. Daarom lanceert het farmabedrijf Bayer in Belgie de “Sweetbee Box”, waarin de veelheid aan informatie over de ziekte gebundeld wordt.

Info voeding
De box bevat een voedingsatlas, waarin de suiker-, vet- en energie-inhoud van voedingsmiddelen vermeld staat en waarin informatie gegeven wordt over onder meer koolhydraten, suikers, vezels, kunstmatige zoetmiddelen en cholesterol. Voorts krijgen diabetespatiënten in de atlas richtlijnen voor hun dieet.

Leren leven
De box bevat ook een “inleiding tot diabetes” met informatie over hoe patiënten kunnen leren leven met hun ziekte en welke complicaties er kunnen optreden. Daarnaast bevat de sweetbee box staaltjes en kortingbonnen voor producten die zijn aangepast voor diabetici.

Gratis
Geïnteresseerden kunnen de gratis box afhalen in de ruim driehonderd kantoren van Bond Moyson, De Voorzorg en de Socialistische Mutualiteiten. Op de website kan ook een thuisraadpleging door het pedicureteam aangevraagd worden, waarop gespeurd wordt naar indicaties die wijzen in de richting van diabetes. Voorlopig kan dat alleen in Vlaams-Brabant.

Stofwisselingsziekte
Diabetes is een stofwisselingsziekte die gekenmerkt wordt door een verhoging van de suikerconcentratie in het bloed door een tekort aan insuline of doordat de insuline niet goed werkt.
[HLN]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.