“Diabetes door gebakken kaas en vlees”

Vlees of kaas dat gegrild of gebakken wordt, bevat toxinen die bij te hoge inname kunnen leiden tot ouderdomsziekten, zoals Alzheimer en diabetes. Dat zeggen onderzoekers van de Mount Sinaï School of Medicine. De nieuwontdekte groep toxinen worden advanced glycation end products (AGE’s) genoemd.

Behalve diabetes en Alzheimer kunnen deze toxinen leiden tot ontstekingen, resistentie tegen insuline, vaatziekten en nierziekten, meldt Meat&Meal.;

AGEs ontstaan bij een omzetting van suiker in eiwitten. Ze worden geproduceerd bij het bakken of grillen van vlees of kaas. Volgens onderzoeksleider Helen Vlassara zou de hoeveelheid AGE’s op het etiket van voedingsmiddelen vermeld moeten worden. Consumenten kunnen dan hun inname zelf in de hand houden.

Overmatige opname van AGE’s kan ertoe leiden dat het lichaam deze niet kan verwerken. De toxinen worden dan opgeslagen in de weefsels. Dat kan leiden tot minder weerstand en meer infecties, stelt Vlassara. Ouderen kunnen minder goed AGEs verwerken, zodat sneller een overmaat optreedt.
[Elsevier]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.