Risico op suikerziekte hoger door depressie

Een depressie vergroot het risico op diabetes type 2 (suikerziekte) aanzienlijk. Dat geldt vooral voor senioren die langdurig neerslachtig zijn, zo maken Amerikaanse wetenschappers bekend.

Neerslachtige senioren lopen een vergroot risico op diabetes.Wie kampt met een chronische depressie, loopt volgens de onderzoekers 60 procent meer kans om te maken te krijgen met diabetes. Ze baseren zich op een 10-jarige proef onder bijna 4700 volwassenen van 65 jaar of ouder. De problemen ontstaan door de veranderende levensstijl van mensen die zich steeds ongelukkiger gaan voelen.

Senioren met een depressie zorgen aanmerkelijk minder goed voor zichzelf, zeggen de wetenschappers. Door slechtere eetgewoontes en een ongezondere levensstijl neemt de kans op overgewicht toe, en daarmee ook het risico op diabetes. Artsen moeten daar rekening mee houden wanneer een depressieve 50-plusser zich meldt in hun praktijk, zeggen de onderzoekers.
[GezondheidsNet]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.