Nieuw geneesmiddel diabetes goedgekeurd

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven een nieuw geneesmiddel voor patiënten met type 2-diabetes in de handel te brengen. Het is het eerste en enige receptgeneesmiddel in een nieuwe klasse medicijnen die DPP-4 remmers worden genoemd.

Dit heeft de fabrikant Merck Sharp & Dohme (MSD) maandag gemeld. DPP-4 remmers moeten het eigen vermogen van het lichaam versterken om een verhoogd bloedsuiker (glucose) te verlagen. De fabrikant brengt Sitagliptine (merknaam: Januvia) in Nederland op de markt als de vergoeding ervan is geregeld.

Het medicijn wordt voorgeschreven als met dieet en lichaamsbeweging en een ander geneesmiddel tegen diabetes de bloedsuikerspiegels niet voldoende kunnen worden verlaagd. DPP staat voor dipeptylpeptidase. De aanbevolen dosering van het middel is eenmaal daags 100 mg.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.