Huisartsen en Univé eens over verbetering diabeteszorg

Univé Zorgverzekeringen en Zorgkantoor Noord-Holland Noord hebben met de huisartsen Noord-Holland Noord overeenstemming bereikt over de introductie van een ketenzorgmodel voor diabetes. De huisartsen en Univé willen op deze manier komen tot een betere zorg voor de diabetespatiënten. Via dit model voeren de huisartsen regie over de diabeteszorgketen en wordt er een expertisecentrum gecreëerd ten behoeve van het bereiken van optimale zorg aan deze patiëntengroep. De jaarlijkse controle van de patiënt wordt centraal aangestuurd, waarbij er afstemming is tussen de verschillende zorgverleners en de huisartsen een behandeladvies krijgen. De reguliere behandeling en controles blijven bij de huisarts. Univé is voorvechter van dit model omdat het mensen met diabetes werkelijk voordeel biedt: zij hoeven hun verhaal maar één keer te vertellen, de adviezen en behandelmethoden zijn éénduidig en de kans op gevaarlijke complicaties, zoals onderbeenamputaties en blindheid, neemt sterk af.

Samenwerking diabeteszorg
In de Kop van Noord-Holland heet de organisatie Diabetescirkel Kop van Noord-Holland, in Noord-Kennemerland DIAZON. Beide organisaties kennen een centrale rol toe aan de diabetesverpleegkundige en de praktijkondersteuner van de huisarts. Een medisch coördinator heeft de medische eindverantwoordelijkheid.

Univé is verheugd over de samenwerking met de huisartsen in de Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland. Ruud Stam, projectleider diabeteszorg van Univé Zorg: ‘Er zijn op meer plaatsen in Nederland initiatieven ontwikkeld op het gebied van diabeteszorg, maar de samenwerking die tot stand is gekomen is uniek. Wij kunnen met de Diabetescirkel en DIAZON eenduidige afspraken maken over de kwaliteit van diabeteszorg. In de oude situatie moest dat met de verschillende zelfstandige zorgverleners in ons werkgebied, een bijna onmogelijke opgave. Deze samenwerking maakt het dus mogelijk om gezamenlijk diabeteszorg echt verder te ontwikkelen en te verbeteren. En daar profiteert de patiënt als eerste van.’
[Univé]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.