Suikerpatienten krijgen teststrip vergoed

Diabetesvereniging Nederland heeft collectieve contracten gesloten met vijf zorgverzekeraars. Voor het eerst is het nu mogelijk voor mensen met wat in de volksmond suikerziekte heet de teststrips voor het meten van glucose in hun bloed vergoed te krijgen.

Dat heeft de vereniging donderdag bekendgemaakt. De dertig jaar geleden geïntroduceerde strips maken het voor mensen met diabetes type 2 mogelijk zelf de waarde van glucose in hun bloed te meten en zo te zien of zij medicijnen moeten gebruiken. Nederland telt ongeveer 650.000 diabetespatiënten.

Per jaar komen er zeker 65.000 bij. Diabetesvereniging Nederland lanceert op Wereld Diabetesdag op 14 november een campagne over de verzekeringspakketten die zij hebben opgesteld met Agis, DiaVitaal, CZ, Univé en Zorg en Zekerheid. Daarnaast wordt informatie geboden om mensen te helpen bij hun keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.