Kaneel zorgt voor daling van glucosespiegel

Kaneel zorgt voor een significante daling van de glucosespiegel (bloedsuikerspiegel), zo is gebleken uit een klinische studie naar de werking van kaneel bij diabetes type 2 dat vorig jaar is uitgevoerd door de universiteit van Hannover en de medizinische Hochschule in Hannover.

Gedurende vier maanden werd een studie verricht onder 79 patiënten met diabetes type 2. Het betrof patiënten die reeds tabletten innamen om de bloedsuiker te verlagen, maar geen insuline spoten. De patiënten werden evenredig ingedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg drie keer daags een placebocapsule, de andere groep kreeg drie keer daags een capsule met kaneelextract. De dagdosering van het kaneelextract kwam overeen met drie gram kaneelbastpoeder van de Cinnamomum cassia.

Na vier maanden was in de placebogroep een daling van de glucosespiegel te zien van gemiddeld 3,7 procent. In de groep die de capsules met kaneelextract slikten, was de glucosespiegel met gemiddeld 10,3 procent gedaald, een significante daling. De klinische studie bewijst dat kaneel van de Cinnamomum cassia bij diabetes type 2 patiënten voor een significante daling van de glucosespiegel zorgt.
[Bional Pharma via gezondheid.blog.nl]

In maart maakte de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) overigens bekend dat het verboden is om claims over een heilzame werking van kaneel op diabetes op de capsules te plaatsen.

Eén antwoord op “Kaneel zorgt voor daling van glucosespiegel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.