Diabetici moeten ziekte melden aan CBR

Veel mensen met suikerziekte zouden wettelijk gezien eigenlijk geen rijbewijs mogen hebben, maar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voert een gedoogbeleid. Promovendus Alexander Stork van de Universiteit Utrecht vindt dat dit gedogen wettelijk moet worden vastgelegd, maar hij vindt wel dat diabetici verplicht moeten worden hun aandoening te melden bij het CBR. Hij zal op 7 november zijn promotieonderzoek verdedigen.

In Nederland leven 850.000 mensen met diabetes. Zij kunnen veilig autorijden, zowel met normale als met matig verlaagde bloedsuikerspiegels. Alleen patiënten met ouderdomsdiabetes die tabletten gebruiken, stappen wel eens achter het stuur terwijl dat niet verantwoord is. Stork onderzocht de rijvaardigheid via een rijsimulator bij TNO in Soesterberg.
[Universiteit Utrecht]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.