Diabetesvereniging Nederland wil betere vergoedingen voor diabetes-patienten

Mensen met diabetes type 2 die geen insuline gebruiken, willen zelfcontrolematerialen (teststrips en meter) vergoed krijgen via hun aanvullende zorgverzekering. Tot nu toe krijgen zij daar geen vergoeding voor. Ook een goede vergoeding voor podotherapie/pedicure en fysiotherapie wordt het meest belangrijk gevonden door deze grootste groep onder de mensen met diabetes. Dat blijkt uit onderzoek onder leden van de Diabetesvereniging Nederland (DVN).

De DVN is momenteel in onderhandeling met diverse zorgverzekeraars om onder meer de vergoeding van teststrips in collectieve contracten voor 2007 op te nemen.

De vereniging start op Wereld Diabetes Dag (14 november) een grote campagne ter promotie van haar keuzeondersteuning voor zorgverzekeringen. De campagne bestaat onder meer uit radiospots op Radio 1 tot en met 4 en lokale radio, advertenties in dagbladen en huis-aan-huiskranten en posters.
[Diabetesvereniging Nederland]

Eén antwoord op “Diabetesvereniging Nederland wil betere vergoedingen voor diabetes-patienten”

  1. De Goudse uit Gouda vergoed wel testmateriaal voor mensen die Metforformine slikken ipv spuiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.