Buikvet goede voorspeller van insulineresistentie

Bij insulineresistentie gaat het er niet om hoeveel vet iemand heeft, maar waar dat vet in het lichaam wordt opgeslagen. De kans op insulineresistentie neemt toe met de leeftijd en verhoogt het risico op hartaandoeningen, beroerte, nieraandoeningen, seksuele disfunctie en sommige vormen van kanker. Onderzoekers van de Washington University School of Medicine in St. Louis hebben ontdekt dat vetopslag op de buik, gemeten via de taille-omvang, bij oudere mannen een betere voorspeller van insulineresistentie is dan de aerobische capaciteit, BMI of vetpercentage.
[dieet.plein.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.