Open source software helpt diabetespatiënten

Volgende week dinsdag 4 juli wordt er in Utrecht een workshop gehouden waar de strijd tegen diabetes, met behulp van open source software (Cheetah), centraal staat.

Een selecte groep deskundigen in het veld van diabetes komen dinsdag 4 juli in Utrecht samen om dit verfrissende en vernieuwende initatief leven in te blazen. Een unieke combinatie van theoretici, technologen en ervaringsdeskundigen, waaronder de patiënt zelf, haar naasten (familie en vrienden), medisch specialisten, diabetesverpleegkundingen, diëtisten, zorgverzekeraars, fabrikanten van insuline, meetinstrumenten, pompen en injectiemateriaal, en educatieve uitgeverijen

Cheetah is een gemeenschappelijk platform voor het veld van diabetes. Het groeit door gebruik exponentieel tot een collectieve en unieke gegevensbron voor wetenschappelijk onderzoek, en onthult nieuwe patronen en inzichten in het sneller en beter behandelen van diabetes. Cheetah werkt als katalyserend voorbeeld voor het Sneller Beter programma en richt zich tevens op een soepel lopende keten-DBC voor diabetes.

» meer informatie

[via Medicalfacts]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.