Diabetes en water

Diabetes type 2, wat grotendeels veroorzaakt wordt door levensstijlfactoren zoals zwaarlijvigheid, inactiviteit en het roken is bijna een epidimie in de V.S. De Harvard School of Public Health schat dat meer dan 21 miljoen Amerikanen momenteel leven met de chronische ziekte, terwijl nog eens 41 miljoen pre-diabetes hebben. Nog veel zorgwekkender is het feit dat diabetes type 2 steeds meer bij kinderen voorkomt. Ongeveer 46% van de totale gevallen van diabetes die momenteel in kinderen worden geconstateerd is diabetes type 2.

Van de vele gezondheidszorgen waarmee diabetes type-2 patiënten elke dag mee te maken krijgen is gehydrateerd blijven er één van. Volgens diabetes-specialiste Judy Hochstadt is water belangrijk voor iedereen, maar vooral voor de diabetes-patiënten, omdat dalingen in het hydratie-niveau gezondheidszorgen kunnen opleveren.

Bij diabetes is het lichaam niet meer in staat om zelfstandig suikers, oftewel glucose, uit voeding te verwerken. Dat komt omdat er te weinig of geen insuline wordt aangemaakt. Of de insuline kan zijn werk niet meer goed doen. Het hormoon insuline is nodig voor het transport van glucose uit het bloed naar de lichaamsweefsels. Naast die problemen met de glucosehuishouding is vaak ook de vetstofwisseling uit balans.

Als de glucose niet opgenomen wordt gaat het lichaam de glucose proberen af te voeren via de urine. Hiervoor wordt water aan het lichaam ontrokken en bestaat het risico van uitdroging. Diabetes-patienten moeten zorgen dat ze goed gehydrateerd blijven.

Eén antwoord op “Diabetes en water”

  1. ik heb hier de suiker weer helemaal van slag
    b.v. s middags 3.6 of 4.2
    in ik was in spanje en het was prima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.