Doorbraak in onderzoek naar ouderdomsdiabetes

Er is een doorbraak in de bestrijding van diabetes type-2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Dominique Hansen, kinesist in het Virga Jesseziekenhuis van Hasselt (België), ontdekte dat de combinatie van ontstekingen, veroorzaakt door de ontstekingsstof ‘Interleukine 6’, en een verlaagde vetverbranding suikerziekte veroorzaakt.

Volgens Hansen kan men dit type diabetes bestrijden door patiënten te laten sporten. Dit zijn de conclusies van zijn doctoraat, dat een doorbraak betekent voor de behandeling van suikerziekte. Ze worden binnenkort gepubliceerd in een wereldvermaard medisch tijdschrift. Professor dr. Romain Meeusen (VUB), dr. Luc Van Loon (Universiteit Maastricht) en Dr. Paul Dendale (Virga Jesse) werkten mee aan het baanbrekend werk.
In Europa lijdt 8 procent van de bevolking aan diabetes.
[HLN]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.