Diabetes en aardappelen

Een verhoogde kans op diabetes heeft een relatie met het eten van aardappelen en patat. Dit blijkt uit een onderzoek van de Harvard Medical School and Brigham and Women’s Hospital in Boston.

Het voedingspatroon van ruim 84.000 personen over een periode van 20 jaar die meededen aan de Nurses Health studie is bekeken en hieruit kwam een relatie tussen aardappelen en diabetes naarvoren. Gedurende de studie kregen 4.496 deelnemers diabetes type 2 en na correctie van diverse voedings- en lifestylepatronen bleek dat de consumptie van aardappelen en patat voor een verhoogde kans op diabetes zorgen.

Aardappelen hebben een relatief hoge glycemische index en een dominante plaats op het etensbord. Wat dit betekent voor de gezondheid, hebben de onderzoekers van Harvard Medical School and Brigham and Women’s Hospital in Boston in kaart gebracht. De onderzoekers pleiten dan voor het vervangen van aardappelen voor volle graanproducten.
[Chivo]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.