Pharming begint onderzoek naar diabetes

Het biotechnologiebedrijf Pharming gaat onderzoek doen naar geneesmiddelen voor de stofwisselingsziekte diabetes. Daarbij wordt het Leidse bedrijf gesteund door het ministerie van Economische Zaken.

Het ministerie verleent een subsidie van 1 miljoen euro, zo maakte Pharming bekend. Dit bedrag moet het grootste deel van de kosten gedurende de eerste drie jaar van het onderzoek dekken. Andere partners in het project zijn onder meer het Erasmus Universitair Medisch Centrum en biotechnologiebedrijf Dnage.

Volgens Pharming is diabetes de uitdaging voor de gezondheidszorg van de 21e eeuw. Wereldwijd lijden ongeveer 180 miljoen mensen aan de ziekte. Dat aantal stijgt met 10 miljoen per jaar als gevolg van veroudering en overgewicht.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.