Diabetespolis Delta Lloyd Ohra afgewezen door huisartsen

De speciale polis voor mensen met diabetes van zorgverzekeraar Delta Lloyd/Ohra staat niet voor goede diabeteszorg. Dat stellen het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Diabetes Huisartsen Advies Groep in een donderdag bekend geworden brief.

Volgens de organisaties moeten patiënten volgens deze zogenoemde DiaVitaalpolis zelf metingen verrichten. Ze leggen deze via internet vast in een persoonlijk medisch dossier, maar de resultaten worden niet meer besproken met de eigen huisarts of praktijkondersteuner. De gegevens worden telefonisch of per e-mail besproken met medewerkers van een regionaal diabetescentrum. Hierdoor ontbreekt de relatie met het medisch dossier van de patiënt bij de huisarts en kan geen rekening gehouden worden met de voorgeschiedenis van de patiënt, andere aandoeningen waar deze mogelijk mee kampt en eventuele medicijnen die daarvoor zijn voorgeschreven.
[ANP]

Eén antwoord op “Diabetespolis Delta Lloyd Ohra afgewezen door huisartsen”

  1. De relatie tussen huisartsen en diabetespatienten staat niet hoog op de agenda van de huisartsen. De meesten hebben wel een assistente die “alles” bewaakt uit de bloedtesten. In mijn directe omgeving heeft die “bewaking” dusdanig gefaald dat het “mede” heeft kunnen leiden tot de dood. Als nu ook de verzekeraars nog per email en telefoon gaan bewaken dan zie ik het als diabetespatient nog somberder in dan ik al deed.
    Kappen met dit soort onderzoek over de rug van de patient.
    Bezuinigen prima, maar dan op gebouwen en salarissen van de OHRA/Delta Loyd verzekeringsmedewerkers, niet op mijn gezondheid, het is zo al moeilijk genoeg. Mijn gediplomeerde diabetesverpleegkundige kan en wil ik echt niet missen in de begeleiding en inregeling/bijsturing van mijn insulinegebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.