Diabetes risicotest door 65.000 personen ingevuld

De diabetes risicotest op www.kijkopdiabetes.nl is in ruim twee weken zo’n 65.000 keer gedaan. Dat meldt de Eerste Associatie van Diabetes Verpleegkundigen. Via de test kunnen mensen zien of ze een verhoogd risico hebben op diabetes. Tot nu toe zijn bijna 23.000 mensen doorverwezen naar de huisarts voor nader onderzoek, nadat ze de test hadden gedaan.

De nieuwe diabetes risicotest is uitgebracht in het kader van de campagne “Kijk op Diabetes“, die op 6 april jongstleden van start is gegaan. De eenvoudige test kan zowel digitaal als op papier worden gedaan. De papieren versie is verkrijgbaar bij apothekers, huisartsen en andere zorgverleners.

Als uit de test blijkt dat er sprake is van een verhoogd risico op diabetes, krijgt men het advies naar de huisarts te gaan voor een diagnose. Op deze manier worden niet alleen mensen met een hoog risico op diabetes opgespoord. Maar ook mensen die deze aandoening al hebben en het nog niet weten.
[EADV via Bijzijn.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.